MUŞ / MALAZGİRT - Malazgirt 1071 İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Okulumuzda gerçekleştirilen 40 Hadis 40 Ayet Yarışması sonuçlarında 40 Hadis 40 Ayet Ezberleyen Öğrencilere Başarı Belgesi okulumuz müdürü Yakup YİĞİT tarafından İstiklal Marşı töreni esnasında öğrencilere taktim edildi. 40 Hadis 40 Ayet Ezberleyen Öğrencileri başarılarından  ve diğer öğrencilere de iyi örnek oluşturduklarından dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını bekliyoruz.

Nis

Okulumuz rehberlik servisi tarafından öğretmenlerimize yönelik 21. yüzyılda öğretmenlik becerileri ve eğitimde yeni yaklaşımlar konusunda seminer verilmiştir.Yapılan seminerde 21. yüzyılda öğretmenlerin taşıması gereken becerilerin neler olduğu, bu becerilerin günümüz eğitim-öğretim ortamında nasıl kullanılacağı ile ilgili farkındalık kazandırılmak amaçlanmıştır. Ayrıca eğitimde yeni yaklaşımlarla ilgili öğretmenlerle fikir alışverişi yapılarak günümüz yaklaşımlarına uygunluk olarak öğretmenlerin kendini geliştirmesi gerektiğinin önemi vurgulanmıştır.

Nis

Okulumuz Müdür Yardımcısı Aliye BOZ ve branş öğretmenlerimiz öğrencilere belirli aralıklarla okul bazında online veya yüz yüze olarak deneme sınavları yapıyor, sınav analizleri yapılarak eksik veya yetersiz konuların geri dönüşümleri sağlıyorlar. Öğretmenlerimizi özverili çalışmalarından ötürü kutlar öğrencilerimize bol bol başarı dileriz.

Mrt

İlçemiz Kültür Merkezinde Düzenlenen 40 Hadis 40 Ayet Yarışma  Programını Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, İlçe Müftümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün katılımlarıyla gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu güzel programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi okulumuz idaresi olarak tebrik eder teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz mescidi eksikliklerinin giderilmesi için gerekli kontroller Okulumuz Müdürü Yakup YİĞİT tarafından denetlenmiştir. Temizlik, tertip, düzen için azami dikkat edilmesi gerektiği hususuna değinmiş, eksiklikler noktasında gerekli görevlendirmeleri yapmıştır. Öğrencilerimizin her zaman daha iyi şartlarda eğitim öğretim görmeleri konusunda tüm idare çalışanları olara elimizden gelenin fazlasını gösterdik ve göstermeye devam edeceğizdir. Bu noktada öğrencilerimizden de herzaman başarılarını beklediğimizi bilmelerini istemekteyiz.

Mrt

Dikkat ve Odaklanmaya yönelik motivasyon çalışmaları yapılır. Kariyer planlaması yapılan öğrencilerimiz bu doğrultuda sınavlara hazırlık kapsamında kendilerini sınav ortamına alıştırmak için disiplinli bir vaziyette çalışma yapmaktadırlar. Sıkı çalışma sonuçlarını olumlu bir şekilde etkileyecektir ve öğrencilerimiz hayatlarının bu önemli dönüm noktasını başarıyla atlatacaklarına inancımız tamdır. Bu çalışmalarda öğrencilerimize destek olan bütün öğretmenlerimize minnettarız.

Mrt

Öğrenciyi tanıma teknikleri. (Anket, görüşme, gözlem, problem tarama listesi, sosyogram vb.) konularında okulumuz rehberlik servisince hazırlanan sunumlar öğretmenler odasında tüm öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.  Bireyi tanıma kapsamında öğrencilerin, beden yapısı, sağlığı gibi fiziksel ve biyolojik özellikleri; genel ve özel yetenekleri, ilgileri, akademik geçmişi, başarısı, tutum ve değerleri, tercih ve beklentileri, benlik tasarımı, duygusal ve sosyal uyumu gibi davranışsal özellikleri; aile yapısı, eğitimi, ebeveyn tutumları , ekonomik durumu, sosyal imkanları gibi sosyo-kültürel ve ekonomik koşulları açısından tanınması gerektiği vurgulandı.

Şbt

Malazgirt 1071 İmamhatip Ortaokulu Rehberlik servisi olarak 8. sınıf öğrencilerine gelecek yıl tercih edebilecekleri üst öğrenim kurumları tanıtılarak lise türlerini tercih ederken derslere ve liselerin bölümlerine olan ilgi ve yetenekleri doğrultusunda tercih yapmaları konusunda rehberlik çalışması yapılmıştır. Ayrıca öğrencilerle bireysel görüşmeler de gercekleştirilmiş olup ayrıntılı bir şekilde tanıtılmıştır.

Ock

1 Ocak Mekke'nin fethi yıldönümü vesilesiyle pansiyon öğrencilerimize Türkçe öğretmenimiz Furkan DEMİRCİOĞLU ve DKAB öğretmenimiz Hüsnü YAPRAK Kuran-ı Kerim Tilaveti programı gerçekleştirdi.

Ara

Okullardaki sosyal-kültürel etkinlikler tamamen yarışma eksenli olmayıp öğrencilerin becerilerini geliştirecekleri veya kabiliyetlerini gösterecekleri farklı formatlarda düzenlenir. Okul idaresi tarafından öğrenci faaliyetlerinin anlamlandırılması ve sürekliliğin sağlanabilmesi için yapılan her türlü sosyal etkinlik değerlendirmeye alınarak görünür hale getirilir.

Ara

Ülkemizin üzerinde bulunduğu yeryüzünün gerçeği olan Deprem, maalesef her bireyin karşı karşıya kalabileceği gerçeği göz önüne alındığında her an hazır olmalıyız.

Ara

Okul idaresi önderliğinde her branştan öğretmenin bulunduğu Akademik Takip Komisyonu oluşturulur. Oluşturulan Akademik Takip Komisyonumuz özellikle 8. sınıf öğrencilerimizin başarısı için adeta koçluk sistemi gibi çalışıp gereken neyse fazlasıyla yapmak için çalışacak.

Ara

Okullarda uygun alanlarda kitaplık ve süreli yayınların bulunduğu veli kabul mekanları oluşturulur.

Kas

Okulumuz seminer salonunda Kur'an-ı Kerim'in ana konuları ve muhtevasına yönelik öğrencilere ilgili ders öğretmenilerince seminerler programımız gerçekleştirilmiştir. Seminer sonunda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar edilmiştir.

Ekm

7. ve 8. sınıf düzeylerinde Kazanım Değerlendirme Uygulama sınavları uygulandı. 5. ve 6. sınıflar ise Seviye Tespit Sınavlarıyla hem bilgilerini pekiştirme hemde bir tecrübe edindikleri bir uygulama gerçekleştirilmiş oldu.